Onderweg Er zijn geen producten in deze categorie.

Het gaat natuurlijk vaak voorkomen dat je op weg gaat samen met je kindje. Misschien ga je een dagje op pad, heb je een afspraak of ga je zomaar even wandelen. Je wilt dan natuurlijk goed voorbereid zijn en niets vergeten. In deze categorie vindt je tal van producten die handig zijn voor onderweg, zoals draagdoeken en draagzakken.

Het gaat natuurlijk vaak voorkomen dat je op weg gaat samen met je kindje. Misschien ga je een dagje op pad, heb je een afspraak of ga je zomaar even wandelen. Je wilt dan natuurlijk goed voorbereid zijn en niets vergeten. In deze categorie vindt je tal van producten die handig zijn voor onderweg, zoals draagdoeken en draagzakken.

Meer

Subcategorieën

Dragen, waarom en hoe?

Achtergrondinformatie

Vroeger werden baby's en kinderen al veel gedragen. In een ver verleden was het niet veilig om jonge kinderen alleen achter te laten als de moeder of vader aan het werk ging. En baby's continue op de arm dragen maakte het werken ook niet makkelijker. Een babydrager was dan wel zo makkelijk.

De voordelen van dragen

Je kindje bij je dragen heeft veel voordelen. Je hebt je kindje 9 maanden bij je gedragen in de buik, een baby krijgt eenmaal uit de buik een heleboel prikkels te verwerken. Een draagdoek zorgt voor geborgenheid en rust tegen die prikkels. Het bevordert de hechting tussen moeder en kind, je leert je kindje nog beter kennen als je hem of haar dichtbij je draagt. Ook is het praktisch als je nog andere kinderen te verzorgen hebt en je wat in huis wil doen. Je hebt je handen lekker vrij.

Verschillende dragers

Er bestaan verschillende dragers. Rekbare doeken, waaronder de Trcot Slen en By Kay, deze worden vaak gebruikt voor pasgeborenen, Ringslngs waarmee je makkelijk en even snel je kindje op de heup kan dragen, geweven doeken zoals Didymos, Storchenwiege en Girasol. Verder zjn er Mei Tai's , SSC's oftewel Soft Structured Carriers (voorgevormde dragers) en ook in de laatste categorie heb je vele soorten! Met kliksysteem, klikken en knopen en klittenband.

Houding

Belangrijk bij het dragen is de houding van je kindje. Het is namelijk belangrijk om baby's zoveel mogelijk te ondersteunen in hun natuurlijke houding. Het beste kan je je kndje rechtop dragen n kikkerhouding. Dat wil zeggen de beentjes wat uitgespreid en knietjes wat hoger dan de billetjes. Verder is het belangrijk dat je je kindje naar je toe draagt en op de hoogte dat je je baby nog een kusje op het hoofd kan geven.

Draagdoek

Een draagdoek is erg fijn en praktisch om je baby dicht bij je te dragen. Een draagdoek kun je zelf om je lichaam binden. Bij ons in het assortiment vindt je geweven en rekbare draagdoeken van Girasol, Hoppediz, VipCarrier, Boba Wrap, ByKay en ringslings. Met tal van kleuren en printjes zit er vast iets voor je bij!

Draagzak

Een draagzak is nét wat anders dan een draagdoek, omdat je deze vast kunt zetten om je lichaam en zo je kindje stevig in het zitje kunt hangen. Deze zijn net als een geweven draagdoek geschikt voor je baby, dreumes en peuter. Bij ons in het assortiment vindt je ergonomische draagzakken van Boba 4G Carrier, Emeibaby, Tula baby en peuter carriers, Hoppediz Bondolino en Hop Tye. 

                                         

Draagaccesoires

In de subcategorie draagaccessoires vindt je accessoires voor je draagzak van Tula en Boba, maar ook slingringen om zelf een ringsling te maken en warme fleececovers als het kouder weer is. Ook hebben wij een handige backchecker zodat je altijd je ukkepuk kan zien terwijl je hem of haar op je rug draagt. Super handig!

Draagzak huren

Hoe werkt het?

 • De doek of drager kan je huren voor 14,00 euro per 2 weken. Je kan ervoor kiezen om deze bij mij op te halen of deze te laten versturen. De kosten voor het opsturen en retoursturen van de huurdrager zijn voor jou.
 • Verlenging is mogelijk in overleg, dit kan dan voor 2 weken, geef dat maximaal 2 dagen voor het einde van de eerste huurperiode door . De kosten voor verlenging van de huurperiode bedragen 7 euro. 
 • Stuur de drager/draagdoek op tijd terug, bijv. woensdag ontvangen is woensdag weer terugsturen.
 • Een vaste huurperiode: eerder terugsturen leidt niet tot terugbetaling van de huurkosten.
 • Terugsturen (met PostNL en track&tracenummer) naar: ukkepuk, Kolfwetering 141, 2806 VE Gouda

Huurvoorwaarden

 • We vragen geen borg voor het huren van de draagzakken, maar je bent als huurder wel verantwoordelijk voor de spullen die je thuis hebt. Als een draagzak zoek raakt of beschadigd brengen we 75 euro in rekening. Voor een mei tai of draagdoek is dat 50 euro. Bewaar altijd even de Track en Trace bon van je retour, zodat je je pakket kan volgen tot het bij ons terug is.

 • Je huurt de draagzak 2 weken, verlenging kan in overleg door te mailen naar info@ukkepuk.eu .

 • De verzendkosten voor het retoursturen van de draagzak komen voor je eigen rekening.

 • Beschadigingen e.d. Moet je meteen melden via info@ukkepuk.eu

 • Je hoeft de draagzak niet te wassen voor het retourneren maar we vragen je wel om netjes met de draagzak om te gaan en niet in contact te laten komen met dieren i.v.m. Allergie van andere gebruikers.

Draagconsult

Vindt je het lastig om in te schatten welke draagzak of draagdoek jij moet aanschaffen, of wil je advies over het knopen van een draagdoek? Bij ons kun je terecht voor een persoonlijk draagconsult, waarin wij precies kijken welke draagzak bij jou en jouw kindje past. Ook is er de mogelijkheid om een draagzak- of doek te huren per 2 weken (verlenging in overleg). Ga daarvoor naar de pagina draagzak huren. Hierdoor kun jij kijken of het bij jullie past, of je kunt er tijdelijk gebruik van maken zonder een nieuwe aan te schaffen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden! 

Wil je een draagconsult, dan kan je mailen naar info@ukkepuk.eu om een afspraak te maken of boek een draagconsult in de webwinkel. Wij geven alleen draagconsulten in Gouda e.o. als je wilt leren knopen met een draagdoek of als je een ergonomische baby- of peuterdrager of draagdoek wil uitproberen.

Snackbag

Een ideaal afwasbaar zakje voor brood en andere snacks, bijvoorbeeld fruit. Hiermee vervang je het plastic boterhamzakje en is dus ideaal voor mee naar school of onderweg. Ze zijn vrij van BPA en PVC, zo kun jij zonder zorgen je kindje eten mee geven. De afmetingen zijn 20x15 cm.

 

Waterdichte wasbare...

Een handige, waterdichte zak. Ideaal om mee te nemen naar zwemles of het strand. Hierdoor kun je natte materialen afsluiten, of juist andere dingen droog houden.

De wetbag sluit met een rits en is gemaakt van PUL (gelamineerd polyester). 

 • wasbaar op 60 graden
 • Niet bleken, gebruik fijnwasmiddel of colorwasmiddel
 • Drogen door uit te hangen

De maat van de wetbag:

De maat is 28 x 26 cm. 

Geschikt voor 2 tot 3 wasbare luiers en 1 à 2 overbroekjes.